Om butiken

200m2 butiksyta i gammalt bilgarage!

 

Hösten 2013 – Butiken på landet Isaksbo

Butiken på landet är något som vi alltid gillat. Vi var kunder hos Helen och Ola som hade butiken i Hesse utanför Borlänge. Det var alltid trevligt att åka ut till Helene och hennes mysiga butik. Här visste vi att vi skulle hitta det vi letade. När Helene och Ola sålde gården i Hesse, var vi på god väg att ta över Butiken på landet till Isaksbo men pga flera omständigheter beslöt vi oss för att avvakta. Några år senare väcktes tanken åter och i september 2013 öppnade vi butiken hemma på Isaksbo.

För vår del handlade det inte om att öppna en klädbutik – det handlade om att öppna ”Butiken på landet”. Självfallet är det är kläder vi säljer men vi hoppas att ni  upplever oss som så mycket mera än en ”vanlig” klädaffär. För oss är det viktigt att våra kunder inte enbart uppskattar det utbud som finns i butiken utan att ni även uppskattar den miljö och den känsla vi velat skapa. Vi vill att ni alltid skall känna er välkomna, oavsett om ni söker något speciellt eller om ni bara är sugna på att komma och titta!

Välkommen till familjen Yngvesson!

1999, då Karolina var helt nyfödd, flyttade vi från Sälen till Isaksbo. Isaksbo hade sedan 1900 varit i Avesta Jernverks och familjen Ax:son Jonsons ägo och varit mer eller mindre obebodd sedan slutet på 1980-talet. I två års tid hade vi letat efter en lämplig gård där vi skulle kunna slå oss ner med familjen. Ett år efter att vi flyttat in föddes vår andra dotter, Martina och till familjen hör numera även två ponnys samt våra tre hundar Aramis, Tuffy och Ester som ibland kommer och hälsar på i butiken.

Idag driver vi förutom Butiken på landet även  skogsbruk samt uthyrning av bostäder och stallar. Jordbruket är utarrenderat. Vi är mycket stolta över vår vackra gård och vill varmt välkomna er till Butiken på landet Isaksbo!

Annika, Anders, Karolina och Martina

_DSC7657