Utflyktsmål

Då du gör en utflykt till vår butik vill vi även passa på att rekommendera andra trevliga utflyktsmål som finns i vår närhet.

Muddus

Kolarbo Gård erbjuder i avslappanad och genuin Dalamiljö en lantlig upplevelse utöver det vanliga. På gården finns gårdsbutik, restaurang och café. Till vårt B&B kommer du till en bäddad säng och till frukost erbjuds en rejäl frukostbuffé eller en frukostkorg levererad direkt till rummet. Här är allt hemlagat och hembakat. Badtunna, båtar, kanot, cyklar finns att hyra. Gångavstånd till badplats och fiske

muddus, garden

verket

 

 

Verket

Det gamla järnbruket lever igen!

Här bland rostugnar, krossverk, masugnar och götvalsverk, möter du en mångfald utöver det vanliga.Låt den magiska mixen av historia, konst och modern teknik kittla dina sinnen och skapa din egen högst personliga upplevelse.

Välkommen!

Avesta Art

Avesta Art firar år 2015 20-årsjubiluem och bär titeln Ett stycke tid.

I utställningen blandas olika relationer till tiden. Tidlöshet, platser där tid och rum upphävs, framåtblickande, återblickande, flöden och lagren gestaltas. Estetiska bild-och formspråk länkar till konsthistoriens mästare såväl som uttryck som är mer samtidskopplade och framtidsrelaterade. Titeln refererar även till och representerar det första verk som köptes in under det första året 1995, Ett stycke tid av konstnären Tomas Nordberg. Årets utställande konstnärer hittar du här.

Avesta Art

 

Brunnbacks herrgard

Välkommen till sommarcafé samt antikbod på Brunnbäcks Herrgård.

När vårblommorna slagit ut och träden börjar grönska, då öppnar vi vårt sommarcafé. Alldeles intill Dalälven, i den nedre delen av parken kan du sitta under de stora träden och njuta av en god kopp kaffe eller te. Kaffebrödet och de oemotståndliga smörgåsarna kommer från vårt eget bageri.

Vårt sommarcafé öppnar första maj och stänger för säsongen den sista september.

.

 

 

Dags för en nära ko- och ostupplevelse på Wernergården!

I vårt variationsrika sortiment har vi bara äkta vara, i dag runt 15 ostsorter med namn som Bergslagsblå, Karbenningost och Krona, som vi ystar och säljer själva. Vi är ett nyskapande mejeri som ständigt utvecklar nya goda ostar som också säljs via noga utvalda samarbetspartners.

I gårdsbutiken kan ni njuta av hembakt fikabröd och upptäcka vårt spännande utbud i ostdisken. Under sommaren träffar ni också våra damer (fjällkorna) utanför kaféet.  Att besöka Wernergårdens mejeri är en upplevelse för alla fem sinnen. Ta en tur till Karbenning och upplev äkta mathantverk!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA